Uppdatering av min samling
DATUM: 2016-09-29 | TID: 13:36:00 | KATEGORI: Allmänt

 
2013 gjorde jag ett inlägg där jag visade mina nagellack uppradade i färgordning på väggen.
Jag hade 54 stycken. Många tyckte jag var vansinnig redan då:
 
 
Mitt intresse är fortfarande lika stort, om inte större och i somras rensade jag bland lacken som inte längre fick plats på hyllorna. Jag slängde, gav bort och organiserade om så att lacken nu står i märkesordning. 
Om jag inte har räknat fel så har jag idag 64 lack + några bas- och topplack.
 
 
 
 
Jag är rädd att jag aldrig kommer sluta älska nagellack. Som Maria Montazami utan sitt läppstift, känner jag mig naken utan färg på fingrarna.
 
Fotograf: Jag
Kamera: Min Canon EOS 550D
 
 
 
 

Den eviga frågan kring The Bullet Journal
DATUM: 2016-09-28 | TID: 12:18:00 | KATEGORI: Allmänt

 
Vad fan är det för något?!
 
Det började en helt vanlig dag då jag skrollade igenom mitt älskade pinterest feed på jakt efter inspiration för allt som hör ett tonårsliv till. Då såg jag plötsligt en annorlunda liten post mitt bland alla nagel-, mat-, och modeinlägg. Det kallade sig själv för Bullet Journal och jag blev oerhört nyfiken. Jag som älskar scrapbooking, listor och planering, blev genast intresserad av ett nytt sätt att kontrollera den tid jag har. Men efter lite research var jag förvirrad, trött och bestämde mig för att det var ett alldeles för komplext system för lilla mig. 
 
Några veckor senare, i somras tror jag det var, berättade Christina att hon skulle börja med en Bullet Journal. Jag lyssnade på hennes idéer och blev såklart sugen igen. Jag började söka på fler pinterest posts och alla som har pinterest vet, att har man en gång sökt på något, så blir man aldrig av med det. Mitt flöde var nu dränkt i artiklar om planeringsböcker. Typ såhär:
 
Jag kunde inte undgå dem och tillslut började jag göra en plan på vad jag ville planera i min framtida Bullet Journal.
Ja, jag är en sådan som gör planer på planer. 
 
Jag införskaffade mig en anteckningsbok i början av terminen och påbörjade mitt skeva projekt. Grundtanken med en Bullet Journal är att man ska ge upp alla andra kalendrar och listor för att ha allt i samma bok. Men det skulle betyda att rita för hand varje vecka och månad och jag trivs bra med en riktig kalender. Så i min Bullet Journal kör jag på listor, idéer och framför allt en helthetsbild över varje månad.
 
Här kan ni se September månads uppslag där jag till vänster har en att göra-lista, mina mål för månaden, lite peppande citat och månadens fokus. På adra sidan har jag en så kallad "Habit tracker" som jag översatte lite klyshigt till "Mina färgstarka vanor!. Örk, ångrar namnet redan. Där har jag olika kategorier som jag vill spåra och varje dag fyller jag i rutorna där jag uppfyllt vissa områden. Tex träffa vänner, plugga eller träna. Jag har också en ruta för utvärdering av månaden men dit kommer jag först på fredag den 30 sept.
 
Några andra saker jag skriver i boken är förslag till inlägg på bloggen och projekt jag vill påbörja. 
 
Nu är jag även klar med skelettet för Oktober då jag har ändrat lite på layouten. 
 
Det är ett väldigt roligt och kreativt sätt att planera sin tid och få en överblick över sina tankar. Är det något som ni skulle vilja testa på så föreslår jag att man gör lite research först för inspriation.
Vad jag har lärt mig efter en månad med det här systemet är att jag är en perfektionist vilket jag måste försöka släppa till en viss mån. Jag vill att boken ska vara fin men samtidigt får jag inte vara rädd för att skriva saker i den bara för att jag inte har rätt pennor till exempel. Jag har också fått upp ögonen för hur snabbt en månad går och hur lite man hinner göra utöver sitt vanliga schema ifall man inte puschar sig själv genom att påminnas av sina listor varje dag. Det är också intressant att se sina vanor bli till färgglada mönster i "The habit tracker".
 
Det är mysigt, kul och finns oändliga möjligheter! Man kan aldrig få för många projekt... eller?
 
 
 
 
 

En bra dag
DATUM: 2016-09-27 | TID: 18:50:09 | KATEGORI: Allmänt

 
Trots att det har varit en nästan helt vanlig tisdag känner jag mig väldigt nöjd.
Lektionerna på tisdagar är roliga, vi slutar relativt tidigt och jag lyckades till och med köpa lite nya saker med Linnéa innan jag drog hem för att plugga.
 
Mina goda vänner Wilma och Christina började för några veckor sedan med att införa veckoböcker. De köpte varsin liten bok och började skriva småsaker i dem. Efter en vecka bytte dem böcker och skriver nu underbart roliga saker till varandra som de får läsa vid nästa bokbyte. 
Linnéa blev helt såld på idén och har tjatat på mig, att hon och jag ska göra samma sak och nu har jag äntligen gett med mig. Däremot har vi bara en veckobok så att man endast måste skriva varannan vecka. Då tappar man inte suget, tänker vi. 
 
Så när sista lektionens tid rann ut, traskade Linnéa och jag till TGR som numera heter "flying tiger copenhagen"... fråga mig inte varför. 
Vi hittade en söt, blå, fakeskinnsbok med blanka sidor som nu Linnéa har beslag på under veckan. Spännande!
På TGR köpte jag även lite nya svarta pennor. Inte bara för att den svarta pennan jag använder för att kladda bohemiska mönster på alla mina anteckningsböcker i skolan har tagit slut... nejnej... även för att jag har börjat med en Bullet Journal. Jag köpte några filtpennor och två pennor vars bläck går att sudda. coolt.
Jag vet att jag inte har berättat om min Bullet Journal så jag gör ett inlägg imorgon där jag berättar lite om det projektet. Jag är mycket för projekt för tillfället... 
Nu ska jag fortsätta plugga och leva livet.
Hastla la vista, baby. (det betyder väl "leva livet"?)
((Annars är det lite pinsamt))
(((Hejdå)))
 
 
 
 
 
 
 
 

Jag har en idé!
DATUM: 2016-09-26 | TID: 13:18:00 | KATEGORI: Allmänt


Under sommaren blev jag fullkomligt besatt av en speciell hörna av youtube-världen, kallad booktube.
Jag upptäckte att det finns otroligt många youtubers som specialiserar sig på att vlogga om böcker. Jag upptäckte också att dessa videor är väldigt underhållande, inspirernade och mysiga att titta på!
Jag upptäckte också att det inte alls finns särsklit många svenska booktubers, vilket är lite trist.
 
Så jag har kommit på den väldigt skeva idén att jag kanske ska börja göra bookish-relaterade videor på min Matilda Ekman kanal och som jag såklart lägger upp på bloggen också. 
Jag har tänkt länge att jag ska börja skriva boktips och recensioner här på bloggen och att dessutom bli en del av booktube hade varit att slå två flugor i en smäll.
 
Jag har dock några små problem:
1. Jag är som ni vet ganska dålig på att uppdatera mina kreativa forum.
2. Jag läser ganska långsamt vilket resulterar i lite material för kanalen.
3. Jag vill prata svenska men vill ju även kunna bli en del av internationella booktube om jag ändå ska börja.
4. Är tveksam om jag ska lägga upp videor på min nuvarande kanal eller om jag ska skapa en ny.
 
Det är ett projekt som jag kanske snart vågar ge mig på. Jag ska bara klura ut lösningar på mina problem ovan och sen får vi se. Visst låter det kul? Jag är taggad.
Hur som helst ser min nuvarande kanal inte så inbjudande ut så det måste jag göra något åt:
 

Tjena kexet
DATUM: 2016-09-25 | TID: 14:48:00 | KATEGORI: Allmänt

 
står du här och smular?
 
Det här med bloggandet är inte lätt men vi får njuta av de få inlägg jag faktiskt hinner med. 
I skolan börjar det dra ihop sig för prov i alldeles för många ämnen och som om inte det var jobbigt nog har jag åter igen blivit förkyld. Min förra förkylning var ganska mild men långvarig och när jag äntligen genomförde mitt första träningspass på över två veckor så blev jag sjuk igen. 
Jag har aldrig blivit sjuk så plötsligt som jag blev i torsdags. Jag mådde fint ena sekunden och i nästa knöt sig halsen, huvudet dunkade och jag kände febern stiga. Så himla märkligt. 
Åkte därför hem till Ängelholm på fredagen och har inte mått särsklit bra under hela helgen... Men nu är jag på bättringsvägen och förväntar mig stordåd inom både skola, fritid och projekt!
Ambitiöst.
 
Fast för tillfället är jag ganska trött och seg så jag ska nog sätta mig och måla om mina naglar. Äkta avkoppling <3
Just nu ser mina naglar ut såhär, från förra helgens vilda experiment:
 
 

Från dimma till solsken
DATUM: 2016-09-06 | TID: 18:44:00 | KATEGORI: Allmänt

 
Imorse när jag vaknade och tittade ut genom fönstret så var jag inte kvar i Lund längre. Husen, kyrkan och lyftkranarna syntes inte, bara en tät dimma över något som såg ut som en regnskog. 
Förväntade mig en mysig höstdag men dimman lättade och solen visade sig och lockade fram över tjugo grader.
 
Många av mina vänner pratar om hur mycket de älskar hösten och hur mycket de längtar efter den. Jag skäms nästan över att säga det, men Tove började tjata om höst redan i Juli... 
Visst är hösten fin men den är ju så otroligt KORT!
Nu har hösten börjat enligt mig och den varar väl i ungefär... tre veckor? TRE VECKOR!
Sen är de vackra löven borta, de snygga kläderna för kalla och man går runt i ett ständigt mörker. För vintern ska såklart hålla på halva året. 
Missförstå mig rätt, jag gillar hösten men blir trött på alla "hösthypare" som börjar mitt i sommaren med att tjata om löv, höstmode, te och öppna brasor, när den perioden knappt hinner börja innan den trista vintern tar vid.
Nu är hösten i alla fall här, vare sig vi vill eller inte. Njut av dessa tre veckor nu!
 
 
 
Fotograf: Jag
Kamera: Min Canon EOS 550D